Alexandra

Alexandra

Vertel iets over jezelf:

Ik ben Alexandra van Damme,  getrouwd en de trotse mama van 3 kinderen, één zoon en twee dochters. In mijn vrije tijd trek ik erg graag op uit om te wandelen samen met mijn man, kinderen en onze hond. Thuis vind ik het fijn om samen met de kinderen spelletjes te spelen en te knutselen. Maar ook lekker op de bank met een goed boek of een dagje shoppen doe ik graag.

Sinds wanneer werk jij in de kinderopvang?

Na het behalen van m'n diploma’s SPW niveau 3 (onderwijs-assisitent en kinderopvang) en SPW niveau  4 (activiteitenbegeleiding) ben ik in 2002 in de kinderopvang gaan werken. Iets wat ik tot op heden met veel plezier doe. Ik werk op het kinderdagverblijf, de BSO en ik ben de vaste inval voor de peuterspeelzaal.

Waarom is het werk met kinderen een feest?

Ons uitgangspunt is voor de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving creëren, waar ze met plezier naar toe komen en waar ze zich volledig kunnen ontwikkelen. De afwisseling in het werk is zo mooi. Begeleiden in de ontwikkeling, de verzorging en het knutselen. Maar ook het doen van spelletjes en andere leuke dingen, maken het voor mij een feest om te werken met kinderen. Een dag op de groep is voor mij een dag van uitdagingen om alle kinderen de beste verzorging te geven en ze daarbij ook uit te dagen verder te komen in hun ontwikkeling.