Startgroepen voor peuters

Startgroepen voor peuters


In Hulst en Sint Jansteen zijn startgroepen voor peuters. Deze startgroep is ontstaan uit een samenwerking tussen Foxkidz, Stichting Katholiek Onderwijs Hulst, Onderwijsgroep Perspecto en kinderopvang De Tivoli.

Kwalitatief goed aanbod

Uit ervaring en onderzoek blijkt dat een goed aanbod voor kinderen in de voorschoolse periode positief bijdraagt aan hun ontwikkeling. 
Het is de bedoeling dat kinderen meer gebruik kunnen maken van het aanbod op de peutergroep.  Op dit moment wordt  dit extra aanbod gerealiseerd op 5 peutergroepen: Moerschans, Nobelhorst, Willibrordus, Wereldboom en Inghelosenberghe. Het extra aanbod bestaat uit een extra dagdeel waarvan de peuters, zonder extra kosten voor de ouders,  gebruik van kunnen maken.
Op deze locaties wordt gewerkt met een erkend programma dat er toe bijdraagt dat taal- en onderwijsachterstanden bij jonge kinderen vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt.
Het activiteiten aanbod voor de peuters is afgestemd op de ontwikkeling van de kinderen. De kinderen worden op hun niveau spelenderwijs gestimuleerd en gevolgd  in hun taal-, reken-, sociale en motorische ontwikkeling.
Het aangeboden programma wordt met de school afgestemd. Peutergroep en school zorgen door deze nauwe samenwerking voor een naadloze overgang van de peutergroep naar groep 1.

Extra dagdeel voor kinderen 2 tot 4 jaar

Als een kind op 15 juni 2017 reeds een peutergroep bezoekt heeft het recht op een geheel kosteloos extra dagdeel op de peutergroep.
Bijvoorbeeld als een peuter op 3 dagdelen komt heeft het recht op een 4e dagdeel.
Als een kind wordt ingeschreven bij één van de deelnemende kinderopvangorganisaties op een locatie die verbonden is aan een van de bovengenoemde scholen dan ontvangt een peuter (bij een minimale afname van 2 dagdelen) een extra dagdeel. De deelnemende kinderopvang organisaties zijn kinderopvang De Tivoli en Foxkidz Kinderopvang

Met vriendelijke groet,

Foxkidz Kinderopvang, Stichting Katholiek Onderwijs Hulst, Onderwijsgroep Perspecto en Kinderopvang De Tivoli

300_17350002_1299166706842429_2368399799092340340_o.jpg

Het project is mede mogelijk gemaakt is in het kader van de Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen ‘Zeeuwen Zelf aan Zet’.

250_regiodeal.png