Peutergroep

Peutergroep

Rond 2,5 jaar, wanneer de kinderen er aan toe zijn schuiven ze door naar de peutergroep. Op deze groep wordt heel gericht aan de ontwikkeling van de kinderen gewerkt. Zowel aan de taal-, motorische en de sociale ontwikkeling wordt gewerkt. Maar altijd spelenderwijs, want kinderen leren door te spelen. De inrichting van deze groep geeft kinderen veel uitdaging. Er is een bouwhoek, een huishoek, een leeshoek en een autohoek waar kinderen heerlijk samen kunnen spelen.

De ontwikkeling van de kinderen stimuleren we o.a door. de kinderen zelf een oplossing voor een probleem te laten vinden. De sociale interacties tussen de kinderen stimuleren, hierdoor krijg je veel leuke gesprekjes tussen de kinderen en leren ze naar elkaar te luisteren.

Op alle groepen werken we met het vve programma Uk en Puk. Op de babygroep is de pop Puk overal bij om kinderen kennis te laten maken met hem. Op de dreumesgroep en de peutergroep worden kinderen op hun niveau uitgedaagd. Uk en Puk werkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Bij elk thema horen speelse activiteiten. Er zijn verschillende mogelijkheden: spelen, ontdekken, knutselen, bewegen en meer. De activiteiten zijn zo ontwikkeld dat kinderen op een betekenisvolle manier taal krijgen aangeboden. De peuters worden uitgedaagd om zelf ontdekkingen te doen of zelf oplossingen te bedenken. Kinderen ontwikkelen zich op een speelse manier en de pop Puk helpt daarbij.

Het kinderdagverblijf heeft een hele mooie grote buitenruimte waar elke dag gespeeld wordt. Als het regent worden de laarsjes aangetrokken en gaan we toch naar buiten. De kinderen genieten van spelen met water en zand in de modderkeuken. Maar ook in het huisje, op de glijbaan en met de (loop)fietsjes wordt driftig gespeeld

 

300_20200609_151700.jpg